Op vrijdag 12 april 2019 zal de 2e workshop Basisvaardigheden Neurochirurgie plaatsvinden, georganiseerd door het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen (NCCN). Deze workshop is bedoeld voor AIOS en ANIOS neurochirurgie. Tijdens deze 1-daagse cursus kunnen AIOS en ANIOS werken aan hun basisvaardigheden neurochirurgie. Onder deze vaardigheden worden verstaan: positionering van het hoofd, boorgaten maken, toegang tot het ventrikelsysteem, ICP monitoring, uitnemen van botflappen en fixatie daarvan, openen en sluiten van de dura, en neurochirurgische planning en navigatie.

Al deze vaardigheden kunnen in een rustige en veilige omgeving geoefend worden met behulp van een levensecht 3D-model van het hoofd. De workshop zal begeleid worden door twee vooraanstaand neurochirurgen: Dr. Jeroen Boogaarts en Drs. Erkan Kurt.

Helaas is de registratie voor de komende editie op 12 april gesloten. Dus om jezelf op de wachtlijst voor oktober 2019 te laten plaatsen of voor meer informatie, stuur een e-mailtje naar [email protected].