Verpleegafdeling Neurochirurgie en Plastische chirurgie ‘excellente leerplaats’

Studenten verpleegkunde hebben de afdeling Neurochirurgie en Plastische chirurgie (C2N) de hoogste scores toegekend in de meting van het leerklimaat. Hiermee krijgt de afdeling het predicaat excellente leerplaats.

De EP monitor is een kwaliteitsscan, waarmee studenten het leerklimaat beoordelen op de verpleegafdelingen waar zij stage lopen. Ze geven punten voor onder meer de volgende aspecten: voelen zij zich welkom op de afdeling, worden er voldoende leersituaties aangeboden, zijn de begeleiders goede rolmodellen, wordt voldoende geïnvesteerd in de professionele ontwikkeling van studenten en krijgen studenten goede feedback op hun handelen.

Op alle aspecten scoort de verpleegafdeling Neurochirurgie en Plastische chirurgie (C2N) hoog. ‘Opleiden en leren staan hoog op de agenda van verpleegafdeling C2N. Dit is terug te zien in de groei die de afdeling de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Vorig jaar hoorde de afdeling bij de beste drie en dit jaar is het predicaat “excellente leerplaats” voor afdeling C2N’, vertelt Anna van der Hoek, hoofd sectie Zorgopleidingen Radboudumc Health Academy.

De EP monitor is ontwikkeld door de Radboudumc Health Academy, in samenwerking met enkele afdelingen binnen het Radboudumc.

Mooie beloning
‘Een mooie beloning’, zegt Nicolle van der Kort, seniorverpleegkundige C2N, duidelijk vereerd met deze erkenning. ‘Wij hebben dit als team met elkaar gedaan en willen blijven excelleren.’

Ieder jaar geven studenten via de EP monitor aan hoe goed zij het leerklimaat op verpleegafdelingen vinden. Ook de verpleegafdeling Algemene Interne en Infectiezieken (EOV) en Short Stay Unit Kinderen (SSU-K) scoorden dit jaar goed.

 

(Bron: Intranet Radboudumc 8 december 2016)