Nieuwe Research Coordinator per 1.8.2015: Guido de Jong

Mijn naam is Guido de Jong, Technisch Geneeskunde student, geboren in 1987 te Nijmegen. Volgens de planning zal ik het voorjaar van 2016 afstuderen als Technisch Geneeskundige. In het verleden heb ik ervaring opgedaan als werknemer in diverse bedrijven alsmede als kwaliteitsmanager binnen een studentenconsultancy bureau (UniPartners Twente). Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat ik me heb kunnen ontwikkelen binnen deze organisatie op het vlak van organisatie en uitvoering. Hieronder valt ook de ervaring van het helpen ontwikkelen en implementeren van een medisch onderzoek systeem (Transparency in Healthcare) binnen de gezondheidszorg bij Wame. Sinds 2012 houd ik mij tevens bezig met de non-profit ontwikkeling van spellen en andere ontwikkelingstools. Deze non-profit ontwikkelingen hebben een verrassend grote impact gehad op de stages die ik heb mogen uitvoeren in de kliniek. Hierbij kan men onder andere denken aan virtual & augmented reality, simulaties en optimalisatietechnieken in de beeldvorming zoals heterogeneous computing.

Sinds april 2015 bezig met de laatste klinische stage bij de afdeling Neurochirurgie in het RadboudUMC. Tijdens deze stage houd ik mij bezig met onderzoek naar het kwantificeren van het groeibeloop van schedels met craniosynostose aan de hand van 3D fotografie en CT-scans. Dit is een vervolg op een eerdere succesvolle stage die ik in 2014 op deze afdeling heb mogen uitvoeren. Het onderzoek gaat samen met een goede samenwerking met de afdeling Mond Kaak en Aangezichtschirurgie (MKA)  en specifiek het 3D-lab van het RadboudUMC.

Per 1 augustus 2015 zal ik in dienst treden als research coordinator van de afdeling neurochirurgie en daarmee collega mevr I. Draskovic opvolgen. Ik zal mij onder andere inzetten voor het stimuleren, faciliteren, coördineren en continueren van onderzoek op de afdeling. Hierbij staat de samenwerking binnen en buiten de afdeling centraal. Graag wil ik mij dan ook inzetten voor de continue doorstroom en verbetering van klinisch-wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Neurochirurgie.