Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van het Radboudumc op 9 januari jl kreeg Saman Vinke de Junior Penning uitgereikt uit handen van bestuurslid Cees Buren .

Saman Vinke is in het Raboudumc opgeleid als neurochirurg en werkt sinds medio 2018 binnen onze medische staf neurochirurgie. Hij maakt zich buitengewoon verdienstelijk voor het Radboudumc waarbij hij impact maakt op de gezondheidszorg van nu en de toekomst. Samen met Rianne Esselink van de afdeling Neurologie, is hij hét gezicht voor de DBS-ingrepen (Deep Brain Stimulation) die sinds eind 2018 plaatsvinden in ons Parkinsoncentrum Nijmegen (1 van de 3 centra in Europa met het prestigieuze predicaat ‘Centre of Excellence’ van de Parkinson Foundation).

De DBS-behandelingen in het Radboudumc zijn een van de eerste samenwerkingsprojecten geweest met het MUMC+, waarmee Vinke een belangrijke aanjager is voor de netwerkvorming van het Radboudumc.
Saman Vinke is een veelbelovend chirurg en onderzoeker die met nieuwe operatietechnieken de behandeling van patiënten met bijvoorbeeld Parkinson nog verder wil verbeteren. Voor 2020 zijn er plannen om een internationale multi-center trial te starten om de conventionele operatie-methodiek te vergelijken met nieuwe innovatieve methoden. Hiermee maakt hij zich buitengewoon verdienstelijk voor de zorg van nu en de toekomst.

 

Lees voor uitgebreide tekst verder via deze link: https://www.radboudumc.nl/nieuws/2020/orthopedisch-chirurg-micha-holla-wint-radboudumc-penning