Per 1 mei nieuwe collega in NCCN: Dr. M.R. Germans

 

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Menno Germans, geboren op 17 november 1978 in Geleen. Na mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) heb in 2012 mijn opleiding tot neurochirurg voltooid aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Hierna heb ik acht maanden als neurochirurg in Zürich, Zwitserland gewerkt. Aldaar heb ik mijn microchirurgische technieken kunnen verfijnen en een basis voor internationale samenwerking gevormd. Vervolgens heb ik gedurende één jaar een fellowship vasculaire neurochirurgie aan de gerenommeerde University of Toronto, Canada, gevolgd. Daar heb ik mij verder verdiept in de operatieve behandeling van neurovasculaire afwijkingen en wetenschappelijk onderzoek verricht naar met name subarachnoïdale bloedingen. Na mijn terugkomst in Nederland heb ik negen maanden in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gewerkt alwaar ik de algemene en vasculaire neurochirurgie heb uitgeoefend. Per 1 mei ben ik staflid van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen, waar ik me voornamelijk ga bezighouden met de wervelkolomchirurgie. Daarnaast zal ik mijn wetenschappelijke ervaring, welke begin 2015 is bezegeld met een promotie tot doctor, inzetten om wetenschappelijk onderzoek te verrichten.