Multidisciplinaire pijnspreekuur per 3-1-2012

Per 3 januari 2012 start het multidisciplinaire pijnspreekuur van de afdeling neurochirurgie en anesthesiologie! Dit spreekuur vindt een keer per 2 weken plaats, en wordt gedaan door de anesthesioloog-pijnspecialist van de afdeling anesthesiologie en de neurochirurg. Tijdens dit bezoek wordt u dus gezien door 2 dokters; tegelijkertijd of kort na elkaar. Dit spreekuur is bedoeld voor complexe pijnklachten waarbij mogelijk een multidisciplinaire behandeling van anesthesioloog en neurochirurg noodzakelijk is. Voordeel is dat er meteen een behandelplan gemaakt kan worden, en dat op deze manier de wachttijden een stuk korter kunnen zijn. Omdat bij deze behandelingen vele aspecten bekeken moeten worden neemt ook de verpleegkundig-specialist deel aan dit spreekuur. Tevens wordt regelmatig, als onderdeel van de diagnostiek, een gesprek met de klinisch psycholoog gepland. Het multidisciplinaire team is o.a. betrokken bij spinal cord stimulation (ruggenmergsstimulatie), intrathecale (spinale) behandeling van pijn en spasticiteit, motor cortex stimulatie (hersenstimulatie bij pijn) en andere specifieke neurochirurgische ingrepen.
Spinal Cord Stimulation en Intrathecale behandelingen waarbij een pomp wordt geplaatst worden, kunnen in het algemeen uitgevoerd worden in Dekkerswald; de meer ingewikkelde ingrepen waarbij een langduriger opname voorzien is, worden uitgevoerd in het UMC St. Radboud. U heeft voor een afspraak voor dit spreekuur een verwijzing van uw huisarts of behandelend specialist nodig.

Afspraken multidisciplinair spreekuur:
tel. 024 – 685 95 66
Dinsdagen om de week: 
09.00 – 12.00 uur.

Het spreekuur wordt gedaan door dr. R. van Dongen en dr. M. Steegers van de afdeling Anesthesiologie, en drs. E. Kurt van de afdeling Neurochirurgie. Verpleegkundig specialist de heer P. Verstegen.