Dr. R.H.M.A. Bartels heeft nu officieel zijn ambt aanvaard als hoogleraar

Op 25 november 2015 heeft dr. R. Bartels zijn inaugurele rede gehouden met als titel “Alles komt goed”, en heeft hiermee officieel zijn ambt aanvaard als hoogleraar aan de Radboud Universiteit en Faculteit der Medische Wetenschappen.

Ronald Bartels (Maastricht, 1962) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit (1980-1987). Na vervulling van de militaire dienstplicht werkte hij een jaar als assistent-geneeskundige bij de afdeling Neurochirurgie in het Radboudumc. Hij specialiseerde zich op het gebied van de Neurochirurgie en werd in 1996 geregistreerd als neurochirurg. In1996 werd hij staflid van de afdelingneurochirurgie in het Radboudumc, en in 2010 afdelingshoofd.

In 2004 promoveerde Bartels aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar behandelmethoden van de beknelling van een zenuw ter hoogte van de elleboog, die bijdraagt aan het gevoel van het ‘telefoonbotje’ (proefschrift: Surgical treatmens of ulnar neuropathy at the elbow).

Wervelkolomchirurgie

Bartels specialiseerde zich binnen de neurochirurgie in de wervelkolomchirurgie waarvoor hij In Karlsbad Langensteinbach (Duitsland) bij professor Harms een fellowship volgde. Van 2003 tot 2005 werkte hij – naast zijn aanstelling in het Radboudumc – als consulterend arts wervelkolomchirurgie in de Sint Maartenskliniek.


Opleider

Sinds 2005 was Ronald Bartels opleider neurochirurgie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en vervangend opleider in het Radboudumc. Hij is lid van de International Advisory Board Neurosurgery, Editorial Board van de European Spine Journal en de International Editorial Board Acta Neurochirurgica. Hij is sinds 1 mei 2015 president-elect van de Cervical Spine Research Society Europe.

(bron officiele tekst klik hier)