Prof.dr. J.A. Grotenhuis benoemd tot voorzitter Education Committee EANS

Op dinsdag 4 september jl. is prof.dr. J.A. Grotenhuis, hoofd Neurochirurgisch Centrum Nijmegen, tijdens het Europese Neurochirurgen Congres in Glasgow met grote meerderheid van stemmen gekozen tot voorzitter van de Education Committee van de European Association of Neurosurgical Societies. De Education Committee van de EANS is verantwoordelijk voor het na- en bijscholen van neurochirurgen in Europa.

Prof.dr. Grotenhuis is ruim 15 jaar internationaal actief in het bijscholen van neurochirurgen wereldwijd. Tijdens de toespraak naar aanleiding van de benoeming werd gewezen op de wijze waarop in Nijmegen het aspect van continue nascholing aandacht krijgt, maar ook werd de bijzondere wijze waarop de neurochirurgen in Nijmegen al vorm hebben weten te geven aan subspecialisaties terwijl daarnaast toch het gehele scala aan neurochirurgie in het verzorgingsgebied wordt geboden, geroemd en tot voorbeeld gesteld.

Als voorzitter van de Education Committee van de EANS zal prof. Grotenhuis zich nog intensiever bezig gaan houden met het organiseren van structurele nascholing van Europese neurochirurgen en het opzetten van uitwisselingsprogramma´s voor neurochirurgen binnen Europa, iets waaraan met name bij de neurochirurgen uit centraal- en oost-Europa grote behoefte bestaat.